2007
2015
gergi tavan çok elektrik yakarmı, gergi tavan elektrik maliyeti, gergi tavan elektrik tutarı

Gergi tavan çok elektrik yakar mı?

Gergi tavan çok elektrik yakar mı? gergi tavan ne kadarlık elektrik yakar? Gergi tavanlarda elektrik sarfiyatı yüksek mi gibi sorular son zamanda sıklıkla karşılaşıyoruz. Gergi tavan, aynı zamanda kişiye özel bir aydınlatma çözümü olması nedeniyle günümüzde daha popülerdir. Gergi tavan ile aydınlatma mekanı daha çekici hale getirir. Aydınlatmalı gergi tavan düşünüldüğünde en önemli konulardan biri güç tüketimi ve işletme maliyetidir. Bu yazımızda gergi tavan güç tüketimini ve buna bağlı maliyeti tartışalım.  

Gergi Tavanlarda elektrik sarfiyatı

Işığı gergi tavan boyunca eşit şekilde ilettiği için genellikle gergi tavanlarda kullanılır. Transparan yada yarı saydam gergi tavan tasarımı için yüksek enerji verimli LED aydınlatmalar kullanıyoruz. Kullanılan LED sayısı ve buna bağlı güç tüketimi, ışık kaynağı ile gergi tavan filmi arasındaki mesafeye bağlı olacaktır. Ortalama 10m2 alanda enerji tüketimi 500 – 600 watt civarında olacaktır. Parlaklığı azaltmak için sistemlere bir dimmer takılabilir; bu durumda gerçek güç tüketimi parlaklık yüzdesi ile doğru orantılı olacaktır.

Kullandığınız gergi tavan ışıkları bir odanın havasını ve ambiyansını büyük ölçüde değiştirebilir. Güneşli bölgelerde asma tavan ışıkları genellikle günde 6 saat açık kalır. Bu, günlük 2.160 Wh (2,16 kWh) veya ayda yaklaşık 65 kWh elektrik tüketimine karşılık geliyor. Bu, ayda sırasıyla 13,5 ve 46 kWh tüketen 75 watt'lık bir ampul veya 125 watt'lık tavan vantilatöründen önemli ölçüde daha verimlidir.

500 – 600 Watt arası elektrik birim tüketimi ise 24 Saatte 3₺ olacaktır.  Işığı 24 saat kullanırsak, Aylık ortalama elektrik kullanım fiyatı Konut için 60₺ ve ticari için 120₺ olacaktır. Genellikle 10-12 saatlik kullanım arasında 1-2 saat soğumaya bırakılarak elektrik tüketilmesi tavsiye edilir.

Gergi Tavanlar Enerji Verimliliğine Nasıl Yardımcı Olur?

Gergi tavanların temel enerji tasarrufu avantajı, orijinal tavanın altına monte edilmesidir. Bu, yeni tavanınızın üzerinde, odanızı yalıtmak için çift cam gibi davranan bir hava katmanı oluşturur. Odayı daha da enerji verimli hale getirmek istiyorsanız bu katmana ek yalıtım ekleyebilirsiniz. Yeni gergi tavanınız, üste bir yalıtım katmanı eklemenin yanı sıra, aynı zamanda aşağıda ısıtılması gereken odadaki hava hacmini de azaltır, böylece tekrar daha az ısıtmaya ihtiyaç duyulur!

Albayrak Gergi Tavan olarak siz değerli müşterilerimizden almış olduğumuz gergi tavan siparşleri alınan  ölçülere göre A+ sınıfı yüksek baskı kalitesinde gergi tavan baskıları yapılır. Gergi tavan baskıları yapıldıktan sonra yüksek frekans gergi tavan fitil kaynak makinesinde kaynakları yapılarak gergi tavanlarımız montaja hazır hale gelmektedir. Albayrak Gergi Tavanın uzman ekibi sayesinde hazırlanan gergi tavanın montaj işlemi gerçekleştirilecektir.